ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ανοίγει ο δρόμος για την ενίσχυση της Κινεζικής επιχειρηματικής παρουσίας και των επενδύσεων της χώρας στο εξωτερικό


Ο κινέζος υπουργός Εμπορίου ανακοίνωσε νέα μέτρα χαλάρωσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών, για τις κινεζικές εταιρίες που θέλουν να προβούν σε εκτός συνόρων επενδύσεις.

 

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες που θα τεθούν σε ισχύ από τις 6 Οκτωβρίου 2014, μόνο οι επενδύσεις σε χώρες που χαρακτηρίζονται «ευαίσθητες» θα χρειάζονται την έγκριση του υπουργείου.

 

Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται χώρες και περιοχές που δεν έχουν διπλωματικούς δεσμούς με την Κίνα, καθώς και αυτές που υπόκεινται σε κυρώσεις του ΟΗΕ.

 

Όλα τα κινεζικά επενδυτικά σχέδια για το εξωτερικό, πλέον το μόνο που θα χρειάζονται, είναι να εγγράφονται στο υπουργείο Εμπορίου, σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν, που η έγκριση τους απαιτούσε το κόστος της επένδυσης να ξεπερνά τα 100 εκατ. δολάρια.

 

Οι νέοι κανόνες αποτελούν την πιο πρόσφατη κίνηση της Κίνας, έτσι ώστε να διευκολύνει τις εγχώριες εταιρίες να προβούν σε εξαγορές εταιριών στο εξωτερικό, οι οποίες διακρίνονται για την τεχνολογία, για το αναγνωρίσιμο brand name ή το δίκτυο πωλήσεων τους.

Η τελευταία επισήμανση έχει ιδιαίτερη σημασία για τις Ελληνικές επιχειρήσεις που αναζητούν συνεργασίες ή προσφέρονται προς εξαγορά, από μεγαλύτερα εταιρικά σχήματα του εξωτερικού, προκειμένου να επιβιώσουν του διεθνούς ανταγωνισμού και να διεθνοποιηθούν.

 

ianthia ad

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s