ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ISIL (ΧΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ)

Γράφει ο Βασίλης Κοψαχείλης


Αργά την νύκτα, επιβεβαίωσε το Αμερικανικό Πεντάγωνο τις πληροφορίες ότι έχουν ξεκινήσει οι αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίων του αυτό-ονομαζόμενου «Ισλαμικού Κράτους».
Κέντρο των αεροπορικών επιδρομών είναι η πόλη Raqqa της Συρίας όπου έχει την έδρα της και η ηγεσία των τρομοκρατών του ISIL.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους υψηλόβαθμων Αμερικανών στρατιωτικών, οι επιχειρήσεις θα είναι συνεχείς, θα διεξάγονται νύκτα και ημέρα, και θα διαρκέσουν τουλάχιστο για ένα μήνα.
Ο Πρόεδρος της Συρίας, Ασσάντ, είχε εκφράσει την αντίθεσή του στο να πληγούν στόχοι εντός της Συρίας από τις ΗΠΑ, ωστόσο αξιωματούχοι του καθεστώτος του υποδέχθηκαν την είδηση των αεροπορικών επιχειρήσεων εναντίων των τρομοκρατών του ISIL με μεγάλη ανακούφιση, καθώς γνώριζαν άριστα ότι μόνοι τους ήταν αδύνατο να αναχαιτίσουν τους τρομοκράτες.
Μετά και την έναρξη των αεροπορικών επιχειρήσεων, δύο σενάρια μπορούν να εξελιχθούν.
Εάν δεχθούμε ότι το «Ισλαμικό Κράτος» είναι μία οργάνωση μισθοφόρων τρομοκρατών με στρατηγική και μηχανισμούς κρατικής διοίκησης με τοπική όμως εμβέλεια, τότε οι αεροπορικές προσβολές θα το αποδυναμώσουν και θα καταρρεύσει. Αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο.
Το άλλο σενάριο θέλει το «Ισλαμικό Κράτος» να έχει μελετήσει τις αδυναμίες της al-Qaida και να έχει δημιουργήσει έγκαιρα ένα δίκτυο τρομοκρατών σε ολόκληρη τη Δύση. Οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε τη μεταφορά του πεδίου των μαχών από την Συρία και το Ιράκ στην Ευρώπη.

SyriaUpdate_3-15-13_map

Advertisements

One thought on “ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ISIL (ΧΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s