ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Γράφει ο Βασίλης Κοψαχείλης
GE / Sept. 25, 2014

 

Με αφορμή τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι θα ήταν δυνατό να προταθεί για υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας και μη-πολιτικό πρόσωπο, δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καταλληλότερη υποψηφιότητα από αυτή του ακαδημαϊκού δασκάλου και πρώην Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, Νικηφόρου Διαμαντούρου.

 

Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, με μεγάλη διδακτική εμπειρία στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ο Νικηφόρος Διαμαντούρος έχει σπουδαίο ερευνητικό και ακαδημαϊκό έργο πάνω στη σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Πολιτική με έμφαση στην ποιότητα και τους θεσμούς της Δημοκρατίας, καθώς διαθέτει και σημαντική πανευρωπαϊκή εμπειρία στο πώς η Δημοκρατία και οι θεσμοί της ανταποκρίνονται στις ανάγκες των κοινωνιών, πώς πρακτικά λειτουργούν και πόσο εξυπηρετούν τον Ευρωπαίο πολίτη του 21ου αιώνα.

 

Είναι δηλαδή ένας άνθρωπος με σημαντικό ακαδημαϊκό και επιχειρησιακό έργο πάνω στο Δημοκρατικό πολίτευμα και πώς αυτό υπηρετεί τους πολίτες.

 

Η ποιότητα της Δημοκρατίας μας είναι και το πραγματικό ζητούμενο σε μία εποχή που ο λαός μας προσπαθεί να βρει ένα νέο σημείο ισορροπίας ανάμεσα στην οικονομική δυσπραγία και στην πολιτική ωριμότητα που οι δύσκολες στιγμές απαιτούν.

 

Είναι μία προσωπικότητα που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο εσωτερικό της χώρας, γνωρίζει και τον γνωρίζουν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες, κινείται με άνεση και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς επίσης μιλάει άριστα αρκετές ξένες γλώσσες ώστε να μπορεί να έχει το πλεονέκτημα της αμεσότητας στις διεθνείς επαφές του.

 

Είναι μία υποψηφιότητα η οποία θα μπορούσε ιδανικά να συνδυάσει τις προσπάθειες της εκάστοτε κυβέρνησης στο πεδίο της οικονομίας και των καθημερινών πρακτικών προβλημάτων της κοινωνίας μας, και από την άλλη, εκείνος ως Πρόεδρος να μεριμνήσει, με την γνώση και την εμπειρία που διαθέτει, για την προστασία και την βελτίωση των Δημοκρατικών θεσμών της χώρας μας.

 

Πραγματικά, ίσως δεν θα μπορούσε να υπάρξει καταλληλότερη υποψηφιότητα.

Advertisements

One thought on “ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s